Kerstmis met Boer Boris

Ted van Lieshout (auteur), Philip Hopman (illustrator)
+1
Kerstmis met Boer Boris
×
Kerstmis met Boer Boris Kerstmis met Boer Boris
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Boer Boris wil een kerstboom. Maar wel een levende. Samen met zus Sam en broer Berend graaft hij in het bos een kerstboom uit. Alle dieren komen kijken, behalve het oude varken. Hij is die nacht stilletjes doodgegaan. Vierkant prentenboek met paginagrote, sfeervolle kleurenillustraties en tekst op rijm. Vanaf ca. 3 jaar.
Onderwerp
Dood, Boerderijen
Titel
Kerstmis met Boer Boris
Auteur
Ted van Lieshout
Illustrator
Philip Hopman
Taal
Nederlands
Uitgever
Haarlem: Gottmer, © 2018
[26] p. : ill.
ISBN
9789025770143 (hardback)

Andere formaten:

Besprekingen

Boer Boris wil een kerstboom. Met zus Sam en broer Berend graven ze een boom uit de grond met takken en kluit, want de boom moet blijven leven. Iedereen komt buiten kijken, behalve het oude varken. Het varken is die nacht stilletjes doodgegaan. Op de begraafplek wordt ook versiering opgehangen. Vlak daarna ontdekt Sam dat er een biggetje is geboren. Dit vierkant formaat prentenboek met gewatteerd omslag is het elfde boek uit de bekende en geliefde Boer Boris-serie. Inhoudelijk is deze rijmvertelling verrassend te noemen. De flaptekst en titel duiden op een puur op kerst gericht verhaal. Thematisch is het vooral een boek over doodgaan, spelend in kerstsfeer en met de link naar kerst: nieuw leven. De illustraties zijn wederom een lust voor het oog. Ze zijn expressief, kleurrijk en met veel details. Twee tekstloze spreads verdienen extra aandacht: als het oude varken ten grave wordt gedragen (met een vrolijk beschilderde kist en treurende bomen) en de aan de kerststal refererende illustr…Lees verder

Over Ted van Lieshout

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Tevali

Theodorus Adrianus (Ted) van Lieshout (Eindhoven, 21 december 1955) is een Nederlandse schrijver, dichter, scenarist, illustrator, grafisch ontwerper en beeldend kunstenaar.

Kijk voor een uitgebreide biografie en bibliografie op tedvanlieshout.com: Ted bi(bli)o.

Biografie

Ted van Lieshout werd geboren op 21 december 1955 in Eindhoven in een gezin van twaalf kinderen. Hij was het tiende kind van zijn vader en het tweede van zijn moeder: zijn vader was weduwnaar met acht kinderen toen hij hertrouwde en nog eens vier kinderen kreeg. Ted van Lieshout verloor zijn vader een maand voor zijn achtste verjaardag. Hij schreef het boek Begin een torentje van niks over het opgroeien zonder vader. Voor deze bundel kreeg hij de Gouden Griffel in 1995.

Als jongetje kreeg hij een relatie met een volwassen man. Hierover schreef hij het boek Zeer kleine liefde (1999), dat werd bekroond met de Nienke van Hichtumprijs, …Lees verder op Wikipedia