Boek
Nederlands
Als de broer van een vrouw op de Oostzee overboord slaat en verdwijnt, lijkt het om een noodlottig ongeval te gaan. Maar door een verontrustend voicemailbericht gaat ze samen met een journalist op zoek naar de waarheid.
Titel
Mayday
Auteur
Suzanne Vermeer
Taal
Nederlands
Uitgever
Utrecht: A.W. Bruna Uitgevers, 2023
319 p.
ISBN
9789400516809 (paperback)

Besprekingen

Een thriller over een ongeval op de Oostzee. Charlie Muller is met haar vriend op vakantie in Stockholm als ze hoort dat het zeilschip van haar broer Peter, zijn vrouw Femke en Femkes broer Robert is gezonken in de Oostzee. Femke en Robert worden al snel gevonden, maar Peter is overboord geslagen en verdwenen. De Zweedse autoriteiten onderzoeken de zaak niet verder, omdat een botsing met vermoedelijk een walvis vaker voorkomt. Charlie vertrouwt het niet, de avond voor het ongeluk ontving ze namelijk een verontrustende voicemail van Peter. Samen met journalist Elina Kjellberg gaat ze op zoek naar de waarheid. Vlot en zeer toegankelijk geschreven. Suzanne Vermeer is het pseudoniem van de overleden auteur Paul Goeken. In overleg met zijn familie is besloten om de boeken van Suzanne Vermeer voort te zetten.

Over Suzanne Vermeer

Suzanne Vermeer is een schrijverspseudoniem in het thriller genre, waaronder verschillende schrijvers gepubliceerd hebben. Tot zijn overlijden in 2011 ging schrijver Paul Goeken achter het pseudoniem schuil. Na zijn dood werd de naam overgenomen door een door uitgeverij A.W. Bruna Uitgevers onbekend gehouden schrijver of schrijfster.

Historie

Nadat Goeken in 2006 het boek All-inclusive schreef, werd in samenspraak met de uitgeverij besloten om het boek niet onder zijn eigen naam maar onder het pseudoniem Suzanne Vermeer uit te brengen. Dit gebeurde in het diepste geheim: slechts enkele personen uit de kennissenkring van Goeken en bij de uitgeverij waren op de hoogte van de identiteit van Vermeer. Vermeer werd gepresenteerd als een in 1968 in Nijmegen geboren schrijfster die na een studie Spaans aan de Universiteit van Amsterdam naar Barcelona was verhuisd.

De boeken van Vermeer kenmerken zich doordat ze vakan…Lees verder op Wikipedia