Een jonge vrouw die last heeft van een burn-out besluit zich terug te trekken in een strandresort in de hoop dat de rust haar zal helpen. Maar hoe kan ze één worden met de natuur als ze door een hotelgast in de gaten wordt gehouden? Dan ontdekt ze dat ze meer met hem gemeen heeft dan ze dacht...
Titel
De burn-out
Auteur
Sophie Kinsella
Vertaler
Catherine Smit
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The burnout
Uitgever
Amsterdam: The House of Books, © 2023
380 p.
ISBN
9789044367751 (paperback)

Besprekingen

Een roman over een jonge vrouw met een burn-out en onverwachte liefde. Sasha, die last heeft van een burn-out en in een staat van wanhoop verkeert, besluit naar een resort in Devon te gaan waar ze als kind graag kwam, in de hoop dat de rust haar zal helpen herstellen. Maar het is laagseizoen, het hotel is vervallen en ze moet het strand met iemand anders delen: Finn, een chagrijnige, gestreste jongeman. Wanneer er mysterieuze berichten op het strand verschijnen, gericht aan hen beiden, beginnen ze met elkaar te praten en ontdekken ze dat ze meer gemeen hebben dan ze dachten… Lichtvoetig en zeer toegankelijk geschreven. Sophie Kinsella (1969) studeerde politicologie, filosofie en economie in Oxford, en is een internationaal bekende Britse schrijver. Van haar hand verschenen onder meer 'Voor wat, hoort wat', 'Liever verliefd' en 'De partycrasher’. Haar ‘Shopaholic’-serie werd verfilmd. Haar werk werd in meer dan zestig landen uitgegeven.

Over Sophie Kinsella

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Elena Torre from Viareggio, Italia

Sophie Kinsella (pseudoniem van Madeleine Wickham, Londen, 12 december 1969) is een Britse schrijfster van de Shopaholic-reeks.

Levensloop

Kinsella studeerde aanvankelijk muziek aan het New College in Oxford, maar verruilde die studie al na een jaar voor politicologie, filosofie en economie. Daarna heeft ze gewerkt als leraar en als financieel journalist.

Onder haar eigen naam, Madeleine Wickham, schreef ze haar eerste roman, The Tennis Party, toen ze 24 jaar oud was. Ze werkte toen nog als financieel journalist.

Het eerste boek onder haar pseudoniem Sophie Kinsella liet ze anoniem aan haar uitgever Black Swan lezen. Hierdoor kwam ze als het ware een tweede keer 'in dienst' bij dezelfde uitgever: onder haar eigen naam en onder haar pseudoniem.

Ze is getrouwd met een voormalig operazanger en heeft haar man professioneel op de piano bege…Lees verder op Wikipedia