Na het verlies van hun ouders in de Tweede Wereldoorlog komen twee Poolse zusjes in een opvangkamp terecht, van daaruit gaat een van hen mee op transport naar Nieuw-Zeeland, waar een familie haar opvangt en er hoop gloort.
Titel
Een nieuwe wereld
Auteur
Sarah Lark
Vertaler
Jolanda te Lindert
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Eine Hoffnung am Ende der Welt
Uitgever
Amsterdam: De Fontein, 2021
333 p.
Aantekening
Sarah Lark is pseudoniem van Christiane Gohl
ISBN
9789026156748 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Nadat hun ouders in de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen in een Siberisch kamp worden twee Poolse zusjes, Helena en Luzyna, op transport gesteld naar een Perzisch opvangkamp. Van daaruit gaat Helena dankzij een wisseltruc in 1944 mee met een transport naar Nieuw-Zeeland, dat 700 Poolse kinderen zal opnemen. In diezelfde tijd keert een Nieuw-Zeelandse piloot, die deelnam aan bombardementen van geallieerden op Duitse steden, terug naar zijn vaderland. Zijn weg kruist die van de verweesde en misbruikte Helena. Hij en zijn familie ontvangen haar genereus in Nieuw-Zeeland, waar hoop gloort en liefde ontluikt. Dit vierde deel* in de populaire reeks over de familie McKenzie, laat zich zelfstandig lezen. Dun is de historische lijn, uitgebreid zijn beschrijvingen van landschap en natuur van Nieuw-Zeeland, de cultuur van Kiwi’s en Maori. Met een nawoord van de Duitse auteur (1958).

Over Sarah Lark

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Amadalvarez

Christiane Gohl (Bochum, 1958) is een Duitse schrijfster die naast jeugdboeken, waarin paarden centraal staan, ook historische romans en non-fictie boeken schrijft. Zij gebruikt voor de verschillende genres diverse pseudoniemen, te weten Ricarda Jordan, Sarah Lark en Elisabeth Rotenberg. Haar boeken zijn in meerdere talen vertaald, waaronder Engels en Nederlands.

Leven en werk

Op 10-jarige leeftijd raakte Gohl geïnteresseerd in paarden en toonde toen zij ouder werd ook speciale aandacht voor de rijkunst en de verzorging en behandeling van paarden. Gohl woont op een boerderij in de buurt van het Andalusische bergdorp Mojácar bij Almería in het zuidoosten van Spanje, waar ze niet alleen zorgt voor gepensioneerde paarden maar ook over paarden schrijft.

Gohl studeerde geschiedenis en literatuur. Daarna werkte ze als reisleidster en vakjournaliste, zodoende ontdekte ze Nieuw-Zeeland, waar ze meteen wer…Lees verder op Wikipedia