Boek
Nederlands

Een panda voor mijn verjaardag

Sarah Horne (auteur), Anna Wilson (auteur)

Een panda voor mijn verjaardag

In de reeks:
Panda; 1
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
Puck de panda staat ineens bij Chris voor de deur. Ze komt voor de mensenfamilie zorgen, net zoals haar idool Mary Poppins. Met zwart-witillustraties. Vanaf 7 jaar.
Titel
Een panda voor mijn verjaardag
Auteur
Sarah Horne Anna Wilson
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Panda at the door
Uitgever
[Amsterdam]: Condor, copyright 2022
189 p. : ill.
ISBN
9789493189799 (hardback)

Besprekingen

Een vermakelijk kinderboek over panda’s, familie en vriendschap. Chris baalt van een stomme verjaardag: zijn beste vriend is verhuisd en zijn ouders hebben ruzie. Dan staat er opeens een panda op de stoep, Puck. Pucks wens is om net als haar idool Mary Poppins een mensengezin te helpen en op te vrolijken. Ze doet dit op haar geheel eigen panda-manier. Het verhaal is met vaart en humor geschreven. Met levendige inktillustraties in zwart-wit. Sarah Horne (1979) is een internationaal bekende Britse auteur. Haar werk werd in meer dan vijftien landen uitgegeven. Vanaf ca. 7 jaar.

Een panda voor mijn verjaardag

Sarah Horne is een Engelse illustratrice. Naast kinderboeken illustreert ze ook voor onder andere voor Sesamstraat en IKEA. Met Panda Puck maakte ze haar schrijfdebuut. Eerder maakte ze al tekeningen voor Kasper wordt een kip.Panda Puck leeft al haar hele leven in de dierentuin. Ze is er best gelukkig, tot haar vaste verzorger zegt dat ze de dag erna naar China moet verhuizen. Ze wil dat helemaal niet, en ontsnapt met een duidelijk doel voor ogen: ze gaat naar het gezin van Cris. Die wordt 9 maar heeft een rotverjaardag. Zijn ouders maken ruzie, ze vergeten zijn verjaardag en de pestkop van de straat heeft het opnieuw op hem gemunt. Maar dan komt Puck in Mary Poppins-stijl het huis binnen gewaaid, vastbesloten om voor Cris en zijn familie te zorgen. Dat ze een panda is lijkt iedereen, behalve zijzelf, een uitdaging te vinden. Er volgt een vlot geschreven verhaal met grappige en soms wat spannende momenten.Het boek is opvallend Nederlan…Lees verder