Strip
Nederlands

Romeinen aan de lijn!

René Goscinny (naar het werk van), Albert Uderzo (naar het werk van), Yves Coulon (scenarist)
Idefix biedt met zijn groep dappere vrienden weerstand tegen de Romeinse generaal Labienus. Ballonstrip. Vanaf 9 jaar.
Bevat
De bal van Aerobine / tekst Yves Coulon ; tek. Philippe Fenech
Heel Lutetia hikt / tekst Matthieu Choquet ; tek. Jean Bastide
De boom in met Labienus / tekst Jérôme Erbin ; tek. Philippe Fenech
Titel
Romeinen aan de lijn!
Naar het werk van
René Goscinny Albert Uderzo 1927-2020
Scenarist
Yves Coulon Matthieu Choquet Jérôme Erbin
Illustrator
Philippe Fenech Jean Bastide
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Pas de quartier pour le latin!
Uitgever
Vanves Cedex: Les éditions Albert René, 2022
48 p. : ill.
ISBN
9782864975991 (paperback)

Besprekingen

Een stripverhaal in de ‘Idefix en de Onverzettelijken’-reeks. Het is jaar is 52 v.Chr. Heel Lutetia is bezet door Romeinen… Héél Lutetia? Nee! Een groep dappere dieren onder leiding van Idefix biedt heldhaftig weerstand. Idefix, Turbine, Babbeline, Netnix, Opotix en Asmatix beleven de spannendste en leukste avonturen in de lichtstad en maken het generaal Labienus niet makkelijk. In grappige en vlotte stijl geschreven. Ballonstrip in kleur. Voor fans van Asterix en Obelix. Vanaf 9 jaar.

Over René Goscinny

René Goscinny (Parijs, 14 augustus 1926 – aldaar, 5 november 1977) was een Franse schrijver, humorist en scenarist van stripverhalen. Hij is het bekendst van zijn scenario's voor de reeksen Asterix en Lucky Luke.

Levensloop

Jeugd

Goscinny werd geboren in Parijs in een gezin van Poolse Joden. Hij was de tweede zoon van Stanislas "Simkha" Goscinny, een chemisch ingenieur uit Warschau, en Anna Beresniak Goscinny uit het dorpje Chodorkow (Oekraïne) die elkaar in Parijs hadden ontmoet. In 1928 verhuisde het gezin naar Buenos Aires omdat Goscinny senior daar een baan had gekregen.

Zijn jonge jaren bracht Goscinny door in Argentinië waar hij een korte carrière als tekenaar beleefde. In december 1943 overleed zijn vader. Goscinny had enkele baantjes, onder andere als leerling-accountant en als tekenaar. In 1945 verhuisde hij met zijn moeder naar de Verenigde Staten en ging bij zijn …Lees verder op Wikipedia