Boek
Nederlands
De patriarch van een rijke Franse familie van zeepmakers in Beiroet probeert het bedrijf over te dragen aan zijn oudste zoon, maar dat gaat gruwelijk mis.
Onderwerp
Tijdsbeeld ; 1945-
Extra onderwerp
De Morgen, Boeken
Titel
De grote wereld
Auteur
Pierre Lemaitre
Vertaler
Andreas Dijkzeul
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Le grand monde
Uitgever
Haarlem: Xander, 2023
540 p.
ISBN
9789401620567 (paperback)

Besprekingen

Een vuistdikke (540 blz.) roman over een Franse familie van zeepmakers in Beiroet. Het verhaal draait om de Pelletiers. Patriarch Louis wil zijn succesvolle bedrijf overdragen aan zijn oudste zoon Jean, maar dit loopt vreselijk fout. Jean brengt het bedrijf bijna tot faillissement en begaat een vreselijke misdaad die de hele familie in gevaar brengt. Allerlei intriges passeren de revue: drie liefdesverhalen, meerdere moorden, een klokkenluider, een ambitieuze journalist, een incognito actrice, en meer. Invoelend en met vaart geschreven. Geschikt voor een brede tot literaire lezersgroep. Pierre Lemaitre (1956) is een bekende Franse auteur en scenarist. Hij schreef meerdere boeken en won verschillende literaire prijzen, waaronder de prestigieuze Prix Goncourt.

Over Pierre Lemaitre

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Pierre lemaitre

Pierre Lemaitre (Parijs, 19 april 1951) is een Franse scenarioschrijver en auteur. Hij ontving de Prix Goncourt in 2013 voor zijn oorlogsroman Au revoir là-haut (Tot ziens daarboven).

Pierre Lemaitre

Pierre Lemaitre is autodidact. Hij werkte als leraar literatuur voordat hij schrijver werd. In 1977 heeft hij een klein leerbedrijf opgericht voor onderwijs en communicatie aan volwassenen. Tot het midden van de jaren 2000 gaf hij cursussen algemene cultuur aan lokale overheidsfunctionarissen en organiseerde hij seminars over Franse en Noord-Amerikaanse literatuur voor bibliothecarissen. Lemaitre is vooral bekend om zijn thrillers met Commissaris Camille Verhoeven in de hoofdrol.

Zijn belangrijkste werk is Tot ziens daarboven, een roman over de Eerste Wereldoorlog en de periode vlak daarna. Twee soldaten die de verschrikkingen van de loopgraven hebben overleefd voelen zich be…Lees verder op Wikipedia