Boek
Nederlands

Dolfje Sneeuwwolfje

Paul van Loon (auteur), Hugo van Look (illustrator)
+1
Dolfje Sneeuwwolfje
×
Dolfje Sneeuwwolfje Dolfje Sneeuwwolfje
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Dolfje en Noura horen rare geluiden in het bos en ze worden bekogeld met hopen sneeuw. Ze gaan schuilen in het huisje van Opa Weerwolf. Ze vertellen elkaar spannende verhalen. Vanaf ca. 7,5 jaar.
Bevat
Niet bijten, Dolfje!
Het nachtmerrieneefje
Leesniveau
AVI M5, AVI 6
Titel
Dolfje Sneeuwwolfje
Auteur
Paul van Loon 1955-
Illustrator
Hugo van Look
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2022
140 p. : ill.
ISBN
9789025884178 (hardback)

Besprekingen

In dit boek verwerkte auteur Paul van Loon twee bestaande verhalen over Dolfje Weerwolfje in een nieuwe raamvertelling. Hij laat Dolfje en Noura voor een eigenaardige sneeuwbui schuilen in het huisje van opa weerwolf. Om de tijd te doden vertellen ze verhalen over het 'nachtmerrieneefje' (zie ook Leopold, 2003) en over Knuppel, de weerwolfjager, dat eerder verscheen als Niet bijten, Dolfje! (De Leeswelp 2005, p. 15). Deze verhalen kennen heel wat van de grappige en spannende elementen die zo typisch zijn voor de verhalen van Paul van Loon. De raamvertelling zelf is wat mager en dient duidelijk als lijm voor de andere twee verhalen.

In de raamvertelling worden Dolfje en Noura achtervolgd door geheimzinnige, vliegende sneeuwhopen. Daar blijkt oom Leo, die zo lekker grappig praat, voor iets tussen te zitten. Zoals steeds zorgde de Vlaamse illustrator Hugo van Look voor de zwart-witillustraties. De raamvertelling wordt door grijsgekleurde pagina's visueel onderscheid…Lees verder
Een vrolijk griezelboek in de ‘Dolfje Weerwolfje’-serie waarin Dolfje en zijn vriendinnetje Noura elkaar spannende verhalen vertellen. Dolfje en Noura rennen door het Weerwolvenbos. Als ze plotseling worden bekogeld met hopen sneeuw, vluchten ze naar het huisje van Opa Weerwolf. Om de tijd te doden vertellen ze elkaar spannende verhalen: over het nachtmerrieneefje en over Knuppel, de weerwolfjager. Maar wie blijft toch die geheimzinnige hopen sneeuw gooien? In begrijpelijke taal en met humor geschreven. Met vrolijke kleurenillustraties in de bekende Dolfje-stijl. Paul van Loon (1955) is een bekende Nederlandse kinderboekenschrijver. Het genre dat hij beoefent noemt hij zelf grumor: griezelen met humor. Zijn bekendste boeken zijn de reeks over Dolfje Weerwolfje en 'De griezelbus’. De verhalen ‘Het nachtmerrieneefje’ en ‘Niet bijten, Dolfje!’ zijn eerder verschenen als losse boeken. Voor jonge lezers vanaf ca. 7,5 jaar.

Dolfje Sneeuwwolfje

'Dolfje Sneeuwwolfje' wordt aangekondigd als een nieuw avontuur van het jonge weerwolfje, maar eigenlijk gaat het om twee verhalen voor beginnende lezers die eerder in boekvorm verschenen – 'Het Nachtmerrieneefje' (2003) & 'Niet bijten Dolfje' (2005) – en die nu in een zeer kort en wel erg dun kaderverhaal geplaatst worden. Oppassen dus als je dit boek koopt. Dolfje en Noura rennen door het witte bos. Plots vliegen er hopen sneeuw door de lucht. Ze kunnen zich maar net in veiligheid brengen in het huisje van Opa. Daar moeten ze wachten tot de sneeuwstorm over is. En om de tijd te doden, vertellen ze verhalen. De verhalen op zich blijven goed. Korte zinnen, eenvoudige taal (AVI 4/5) en een directe vertelstijl met veel dialogen: ondanks al deze ‘beperkingen’ slaagt Paul van Loon erin steeds weer in een spannend verhaal te schrijven dat kinderen tot de laatste zin weet te boeien. En de verhalen zijn niet alleen spannend, maar ook grappig, vol komische wendingen. Je hoeft bovendien gee…Lees verder

Over Paul van Loon

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Sebastiaan ter Burg from Utrecht, The Netherlands

Paulus Stephanus Elisabeth Lambertus Maria (Paul) van Loon (Geleen, 17 april 1955) is een Nederlands kinderboekenschrijver en zanger. Muziek brengt hij meestal uit in combinatie met een boek. Het genre dat hij beoefent noemt hij zelf grumor: griezelen met humor. Zijn bekendste boeken zijn de reeks over Dolfje Weerwolfje en de reeks De griezelbus. Van beide zijn ook een musical en een film gemaakt. Ook de reeks over Raveleijn behoort na het verschijnen van de televisieserie en de parkshow in de Efteling tot zijn bekendere creaties.

Van Loon heeft meer dan honderd boeken geschreven. Zijn boeken zijn behalve in Nederland en België ook in andere landen uitgegeven waaronder Duitsland, Frankrijk, Italië, Denemarken, Estland, Letland, Zweden, Spanje, Japan en Engeland.

Biografie

In zijn jeugd had Van Loon al belangstelling voor fantasie-griezelverhalen. Zo las hij de boe…Lees verder op Wikipedia