Boek
Nederlands

Netto positief : hoe je een succesvol en duurzaam bedrijf creërt : door meer te geven dan te nemen

Paul Polman (auteur), Andrew Winston (auteur)
+1
Netto positief : hoe je een succesvol en duurzaam bedrijf creërt : door meer te geven dan te nemen
×
Netto positief : hoe je een succesvol en duurzaam bedrijf creërt : door meer te geven dan te nemen Netto positief : hoe je een succesvol en duurzaam bedrijf creërt : door meer te geven dan te nemen

Netto positief : hoe je een succesvol en duurzaam bedrijf creërt : door meer te geven dan te nemen

Het is niet langer de vraag of grote bedrijven moeten verduurzamen, maar hoe ze dat gaan doen. Nu de zeespiegel blijft stijgen, de biodiversiteit afneemt en de sociale ongelijkheid toeneemt, kan ook het bedrijfsleven niet langer wegkijken of de verantwoordelijkheid bij de overheid blijven leggen. Het bedrijfsleven moet het heft in eigen handen nemen.
Paul Polman en Andrew Winston beschrijve
Titel
Netto positief : hoe je een succesvol en duurzaam bedrijf creërt : door meer te geven dan te nemen
Auteur
Paul Polman Andrew Winston
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Net positive : how courageous companies thrive by giving more than they take
Uitgever
Amsterdam: Prometheus, 2021
384 p. : ill.
ISBN
9789044650488 (paperback)

Besprekingen

De schrijvers, waarvan Paul Polman als voormalig CEO van Unilever natuurlijk zeer bekend is, houden in dit boek een pleidooi voor duurzaam ondernemen. Het bekende adagium People, Planet, Profit wordt in dit boek heel uitgebreid uitgewerkt. Zo uitgebreid en gedetailleerd dat het echt een lijvig boekwerk is geworden, met vele verwijzingen, voetnoten, en een uitgebreid register. Het boek is voor het overgrote deel gebaseerd op de tien jaar ervaring van Polman als CEO. In die tien jaar is hij met Unilever wereldwijd een andere koers gaan varen. Het zijn dus tegelijkertijd ook de verpakte memoires van Polman. Gezien de andere opvattingen van de nieuwe CEO, die Unilever ook anders in het nieuws brengen, komt dit boek op een perfect getimed moment in het Nederlands uit. Zeer actueel, maar het is wel stevige kost.

Over Paul Polman

Paulus Gerardus Josephus Maria (Paul) Polman (Enschede, 11 juli 1956) is een Nederlands topfunctionaris en van 2009 tot 1 januari 2019 CEO van Unilever. In dit laatste jaar verdiende hij 11,7 miljoen euro. Hij werd opgevolgd door Alan Jope.

Biografie

Polman studeerde tot 1977 bedrijfseconomie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Daarna behaalde hij aan de University of Cincinnati een Master in "Economics" en een MBA in "Finance and International Marketing".

Na zijn afstuderen ging hij werken als 'Cost Analyst' bij Procter & Gamble. Vanaf augustus 1995 was hij 'Managing Director' of P&G UK, aansluitend was hij 'President Global Fabric Care' tot 2001 en daarna 'Group President Europe'.

In 2006 maakte hij de overstap naar het Zwitserse Nestlé, waar hij Chief financial officer en 'Head of the Americas' werd. Daarna volgde hij op 1 januari 2009 de Fransman Patrick Cescau op als CEO van Unilever. Dat was opmerkelij…Lees verder op Wikipedia