Boek
Nederlands

Onnatuurlijke oorzaak

Patricia Cornwell (auteur), Marion Bruinenberg (vertaler)
Patholoog-anatoom Kay Scarpetta onderzoekt de gruwelijke moord op twee kampeerders en stuit op onverklaarbare sporen.
Titel
Onnatuurlijke oorzaak
Auteur
Patricia Cornwell
Vertaler
Marion Bruinenberg
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Unnatural death
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2023
350 p.
ISBN
9789021043661 (paperback)

Besprekingen

Een detective over patholoog-anatoom Kay Scarpetta en een onderzoek naar een bizarre, onverklaarbare vondst. In de wildernis van Noord-Virginia worden de verminkte lichamen van twee kampeerders ontdekt. Kay stuit op beangstigend bewijs, waaronder onmenselijk grote voetafdrukken. Ze moet ontrafelen wie deze gewelddadige moorden heeft gepleegd en waarom. Vlot, vaardig en toegankelijk geschreven. Let op: dit boek bevat scènes met expliciet geweld. Patricia Cornwell (Miami, 1956) is een internationaal bekende Amerikaanse schrijver en journalist. Ze schreef vele boeken. Haar werk werd in meer dan dertig landen uitgegeven en won meerdere literaire prijzen, zoals de Anthony Awards, de CWA New Blood Dagger en de Chevalier des Arts et des Lettres. Het boek maakt deel uit van de serie: 'Kay Scarpetta’. Er wordt door Prime Video een tv-serie van gemaakt met acteurs Nicole Kidman en Jamie Lee Curtis.

Over Patricia Cornwell

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Siren-Com

Patricia Cornwell, geboren als Patricia Carroll Daniels, (Miami, 9 juni 1956) is een Amerikaanse schrijfster van misdaadverhalen, onder andere met het fictieve personage Kay Scarpetta.

De meeste van haar verhalen bevatten veel informatie over forensische geneeskunde. Dikwijls ligt de oplossing van de misdaad in het forensisch onderzoek van het lichaam van het slachtoffer, hoewel Scarpetta meer veldwerk doet en confrontaties heeft met verdachten dan echte wetsdokters. Cornwell werkte zelf in een misdaadlab in Virginia als technisch schrijver en computeranaliste, maar niet in een medische functie.

In 2002 schreef ze een omstreden boek Portrait of a Killer waarin ze de identiteit van de seriemoordenaar Jack the Ripper meent te achterhalen.

Bibliografie

Lees verder op Wikipedia