Boek
Nederlands

Het vampierelixir

Luc Embrechts (auteur), Gilliom (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Een groepje vampiers willen de wereld veroveren, maar ze zijn zo klunzig dat alles mislukt. Lucas en zijn buurmeisje Lotte gaan de strijd met hen aan. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Vampiers
Titel
Het vampierelixir
Auteur
Luc Embrechts
Illustrator
Gilliom
Taal
Nederlands
Editie
Zesde herziene druk
Uitgever
Mechelen: Bakermat, 2022
163 p. : ill.
ISBN
9789464590906 (hardback)

Besprekingen

Vampiers willen de wereld veroveren en een van hen, Perfidus, heeft opdracht om te beginnen in het dorp Dellebelle. Hij krijgt hulp van vijf medevampiers, leden van het MIET (Magistrale Interventie- en Eliminatie Team) oftewel Mietjes, maar die zijn zo klunzig dat alle plannen mislukken. Lucas en Lotte ontdekken wat er aan de hand is en gaan de vampiers bestrijden. Ludovicus, een enge oude man, zet ze op het spoor van vampierelixir: hét middel om vampiers weg te jagen. Dit grappige en avontuurlijke verhaal is het eerste deel van de serie Vampierzootje*. De gebeurtenissen volgen elkaar snel op, waardoor de personages nogal oppervlakkig blijven en het verhaal wat warrig is. Ook de gelijkende namen en de soms lastige woorden maken het ingewikkeld. Door het gebruik van veel dialoog, korte zinnen en veel tekeningen, leest de tekst vlot en ziet het geheel er aantrekkelijk uit. De vieze humor en de moderne taal zullen bij kinderen zeker in de smaak vallen. De gedetailleerde en vaak paginagro…Lees verder

Over Luc Embrechts

Luc Embrechts (Wilrijk, 23 november 1964) is een Vlaams schrijver van jeugdboeken.

Biografie

Luc Embrechts werd in 1964 geboren in Wilrijk. Hij studeerde Latijns-Grieks aan het Sint-Ritacollege in Kontich en daarna Licentiaat Handelswetenschappen aan de Handelshogeschool in Antwerpen.

In 2003 werd bij uitgeverij Abimo het eerste boek van Embrechts uitgegeven, De Wachter van de Driehoek, deel 1 uit de Dir-Yak-fantasyreeks. In 2011 startte Embrechts met de Zootjesreeksen. Beide reeksen (Vampierzootje en Uitvinderszootje) bestaan uit vier boeken.

In 2008 won zijn boek De Stenen van Urû-Nog de "Karel Verleyen-jeugdboekenprijs" in de categorie 9-12 jaar, een prijs die door de kinderen zelf toegekend wordt. En in 2009 won De Beelden van Kasàr het "Bovenste Beste Kinderboek", eveneens in de categorie 9-12 jaar.

Bibliografie

Lees verder op Wikipedia