De kerstboom van Lotje

Lieve Baeten (auteur)
+1
De kerstboom van Lotje
×
De kerstboom van Lotje De kerstboom van Lotje

De kerstboom van Lotje

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Heks Lotje krijgt op kerstavond bezoek van allerlei heksen en dieren die bij haar komen schuilen; samen versieren ze de kerstboom. Prentenboek met uitklapbare platen met sfeervolle illustraties in kleur. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Heksen
Titel
De kerstboom van Lotje
Auteur
Lieve Baeten
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 1996 | Andere uitgaven
[32] p. : ill.
ISBN
90-6822-398-4 9789068223989 (hardback)

Andere formaten:

Besprekingen

Op kerstavond heeft Lotje nog veel te doen voor de kerstheks cadeautjes kan brengen. Steeds wordt ze gestoord door allerlei heksen en dieren die komen schuilen. Uiteindelijk is alles af en wordt het heel gezellig. Dit boek draagt de kerstgedachte uit: gezelligheid samen is belangrijker dan cadeautjes krijgen. Die worden dan ook eerst vergeten. Prachtige tekeningen in sfeervolle zachte kleuren zonder harde lijnen versterken de tekst. De korte tekst staat tussen de tekeningen. Telkens als iemand binnenkomt, is de paginagrote tekening op de linkerbladzijde uitklapbaar. Zo is te zien wie/wat er binnenkomt. In harde kaft met doorlopende prent van Lotje die vliegend op haar bezem een kerstboom haalt. Sfeervol kerstheksen-prentenboek om voor te lezen in de kleuterleeftijd. Heks Lotje is bekend van andere prentenboeken van deze auteur/illustratrice.

De kerstboom van Lotje

'De kerstboom van Lotje' in een tweede herwerkte versie. Het origineel kwam uit in 1996. Nergens staat vermeld dat het nu een heruitgave is. Het boek is nu groter van formaat dan het originele exemplaar. Misschien komen nu de tekeningen beter tot hun recht? Het kan in ieder geval geen kwaad om de tekeningen wat groter te kunnen bekijken, want ze zitten boordevol leuke details die je niet bij de eerste keer ziet. En het begint al met de kaft: Lotje vliegt door de lucht met aan haar bezem een kerstboom. Beneden staat de kerstboomheks haar na te zwaaien en - ook niet onbelangrijk - haar poes heeft ze op haar rug gebonden met een sjaal. Dit lijkt misschien niet belangrijk, maar het verwijst al wel naar het einde van het boek. De kleuren zijn zacht en benadrukken de gezelligheid van Kerstmis en de warmte in huis ten opzicht van buiten. Telkens wanneer er bezoek voor de deur staat kan je de pagina openklappen en ontdekken wie er allemaal voor de deur staat. Hoewel het dus geen nieuw Lotj…Lees verder

Over Lieve Baeten

Lieve Baeten (Zonhoven, 24 oktober 1954 - Bekkevoort, 15 oktober 2001) was een Vlaams auteur en illustratrice, bekend geworden van de prentenboekenreeks Lotje. Lieve Baeten studeerde grafische vormgeving aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Antwerpen. Ze huwde in 1976 met Koen Fossey.

Lotje (Patou in het Frans, Die kleine Hexe in het Duits) is een klein heksje dat op haar bezem in allerlei schattige situaties komt. Lotje werd vertaald in 14 talen.

Lieve Baeten kreeg voor haar boeken een aantal belangrijke prijzen.

  • Boekenpauw (1993) voor "Nieuwsgierige Lotje"
  • Kinderboekwinkelprijs (1995) voor "Lotje is Jarig"

Baeten kwam in 2001 om het leven door een auto-ongeval. Haar zoon Wietse heeft haar laatste half afgewerkte boek verder vervolledigd door computerbewerkingen en uitgebracht (Slimme Lotje).

Bibliografie

Lieve Baeten als auteur en illustrator:

<…Lees verder op Wikipedia