Boek
Nederlands

Een held

Lies Van Gasse (auteur)
+1
Een held
×
Een held Een held
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Gawein is uitgedaagd door de Groene Ridder. Onderweg krijgt hij onderdak bij een andere ridder, Bertilak. Kan deze hem helpen de Groene Ridder te verslaan? Eigentijdse versie van het middeleeuwse Arthur-verhaal, met schetsmatige kleurenillustraties. Voorlezen van ca. 8 t/m 10 jaar.
Titel
Een held / herverteld en hertekend door Lies Van Gasse
Auteur
Lies Van Gasse
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Uitgeverij Vrijdag, © 2019
63 p. : ill.
Aantekening
Gebaseerd op het verhaal van Heer Gawein en de groene ridder
ISBN
9789460017513 (hardback)

Besprekingen

Gawein, een van de ridders van het hof van Arthur, heeft zich laten uitdagen door een vreemde, geheel in het groen geklede ridder om diens hoofd af te hakken. De Groene Ridder staat gewoon weer op en gebiedt Gawein om zich over veertig dagen te melden om zijn nekslag in ontvangst te nemen. Onderweg krijgt Gawein onderdak in het kasteel van heer Bertilak. Deze test zijn eerlijkheid, maar Gawein doorstaat de proef. Daarom schenkt Bertilak, in werkelijkheid de Groene Ridder, hem genade. Deze bewerking van het bekende middeleeuwse Arthur-verhaal is ingebed in een moderne raamvertelling over een vader die zijn dochter telkens weer dit verhaal vertelt. Soms vermengen beide werelden zich en sluipen er moderne elementen als croissantjes en een moppenboek in het ridderverhaal. Vaak is dat grappig, soms wat flauw en overbodig. Het verhaal is fraai en rijkelijk geïllustreerd. In de vloeiende, vaak schetsmatige waterverftekeningen is de kleur groen prominent aanwezig. Al met al een mooie bewerkin…Lees verder

Over Lies Van Gasse

CC BY 3.0 - Foto van/door Whyilovethisbook

Lies Van Gasse (Sint-Niklaas, 7 oktober 1983) is een Vlaams dichter en kunstenaar. In 2022 werd ze samen met Yannick Dangre, Lotte Dodion, Ruth Lasters en Proza-K tot stadsdichter van Antwerpen benoemd.

Leven

Lies Van Gasse studeerde Illustratieve Vormgeving aan de Karel de Grote-hogeschool (Campus Sint-Lucas) te Antwerpen waarna ze zich toespitste op schilderkunst aan de Accademia di Brera in Milaan. In 2005 werd Lies Van Gasse "Meester in de Beeldende Kunst". Van Gasse won al op jonge leeftijd diverse poëzieprijzen en werd in 2009 benoemd tot aanstormend talent in het Waasland. In 2022 werd ze samen met Yannick Dangre, Lotte Dodion, Ruth Lasters en Proza-K voor twee jaar tot stadsdichter van Antwerpen benoemd.

Exposities

  • Out of Control Goes Wide (2005) Diverse cultuurcentra
  • Sylvia (2010) Galerie Link, Gent
  • Sylvia (2010) Bibliotheek Permeke, Antwerpen
  • kuns…Lees verder op Wikipedia