Boek

Heksje Mimi op stap met de klas

Kathleen Amant (auteur)
+1
Heksje Mimi op stap met de klas
×
Heksje Mimi op stap met de klas Heksje Mimi op stap met de klas

Heksje Mimi op stap met de klas

Heksje Mimi gaat met haar klas en juf Heksefien naar de heksenbinnenspeeltuin. Speciaal daarvoor heeft Mimi haar nieuwe rode schoentjes aangetrokken. Prentenboek met eenvoudige illustraties in warme kleuren. Vanaf ca. 2,5 jaar.
Titel
Heksje Mimi op stap met de klas
Auteur
Kathleen Amant
ISBN
9789044823684

Besprekingen

Heksje Mimi gaat een dagje uit, samen met de andere Heksjes uit haar klas en met juf Heksefien. Ze gaan met de bus naar de heksenbinnenspeeltuin. Dat is nog eens een feest. Daarom mag Mimi haar nieuwe, rode schoenen aan. In de binnenspeeltuin is van alles te doen: ze gaan in de ballenbak, ze klimmen en klauteren, ze kruipen door de heksenbuis en ze eten heksenpannenkoeken. Als ze weer naar huis gaan, is Mimi haar rode schoenen kwijt. Na lang zoeken, ziet ze dat er nog wel witte schoenen staan, de schoenen van Roosje. Zou zij misschien…? De prenten, 'vet' geschilderd in warme kleuren, trekken de aandacht; de vrolijke snoeten van de heksenkinderen en de herkenbaarheid van het thema doen de rest. Peuters en kleuters zullen dit boek steeds opnieuw willen bekijken; en steeds opnieuw zien ze zichzelf precies hetzelfde doen! In dit deel uit de uitgebreide serie (alle delen vierkant, met afgeronde hoeken, met alle klasgenootjes ter kennismaking op de schutbladen) leert Heks Mimi jonge kindere…Lees verder

Over Kathleen Amant

Kathleen Amant (Aalst, 1969) is auteur en illustrator van prentenboeken voor peuters en kleuters. Kathleen studeerde Toegepaste Kunsten, en ging daarna aan de slag als vormgever bij Het Nieuwsblad. Na de geboorte van haar zoon werd ze zelfstandig graficus en illustrator.

Bibliografie

In 2000 begon een samenwerking met Kind en Gezin. Deze samenwerking duurde tien jaar. Vele Vlaamse gezinnen leerden zo de tekenstijl van Amant kennen.

In 2004 debuteerde ze met twee peuterboeken over het ondernemende en ondeugende meisje Anna (Clavis Uitgeverij). Ondertussen zijn er in de Anna-reeks een dertigtal boekjes verschenen, allemaal in de leefwereld van de kleuter: 'Anna op de boerderij', 'Anna en de zomer', 'Anna en haar lieve papa', 'Op je potje, Konijn', 'Anna gooit haar tutjes weg', 'Anna ruimt op', etc. De reeks werd ook in Denemarken, Frankrijk, Canada, Zwitserland, Zuid-Korea, Italië, Spanje, Amerika, China en Australi…Lees verder op Wikipedia