Boek
Nederlands

Anna wordt grote zus

Kathleen Amant (auteur)
+1
Anna wordt grote zus
×
Anna wordt grote zus Anna wordt grote zus

Anna wordt grote zus

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
In dit prentenboek krijgt Anna een broertje. Ze kan niet wachten om te spelen met de baby. Maar dat kan niet meteen zoals ze dat graag zou willen. Gelukkig mag ze helpen. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Gezinsuitbreiding
Titel
Anna wordt grote zus / [tekst en illustraties] Kathleen Amant
Auteur
Kathleen Amant
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2022
[28] p. : ill.
ISBN
9789044849172 (hardback)

Besprekingen

Anna wordt binnenkort grote zus want haar mama heeft een baby in de buik. Anna wil graag nu al met de baby spelen maar moet nog even wachten. Wwanneer Anna bij oma en opa logeert, gaat de telefoon en is de baby geboren. Ze gaan meteen kijken en Anna is blij want ze denkt eindelijk met de baby te kunnen spelen. Maar de baby past nog niet in de poppenbuggy, en de baby moet in een wiegje slapen in plaats van in de vrachtwagen van Anna. Maar ookal kan er nog niet worden gespeeld, Anna mag wel een beetje helpen. Ze aait de baby over zijn hoofd als hij bij mama drinkt, en kijkt toe als mama baby’s billetjes schoonmaakt met een doekje. Bijna vierkant prentenboek met afgeronde hoeken, gedrukt op stevig, glanzend papier, van een productieve auteur die herkenbaar is door een eigen, herkenbare stijl; in vette, felle kleuren, met zwarte lijnen, en de gevoelens zichtbaar op elk gezicht. Liefdevolle uitgave voor thuis, school en kinderopvang. Vanaf ca. 2 jaar.

Over Kathleen Amant

Kathleen Amant (Aalst, 1969) is auteur en illustrator van prentenboeken voor peuters en kleuters. Kathleen studeerde Toegepaste Kunsten, en ging daarna aan de slag als vormgever bij Het Nieuwsblad. Na de geboorte van haar zoon werd ze zelfstandig graficus en illustrator.

Bibliografie

In 2000 begon een samenwerking met Kind en Gezin. Deze samenwerking duurde tien jaar. Vele Vlaamse gezinnen leerden zo de tekenstijl van Amant kennen.

In 2004 debuteerde ze met twee peuterboeken over het ondernemende en ondeugende meisje Anna (Clavis Uitgeverij). Ondertussen zijn er in de Anna-reeks een dertigtal boekjes verschenen, allemaal in de leefwereld van de kleuter: 'Anna op de boerderij', 'Anna en de zomer', 'Anna en haar lieve papa', 'Op je potje, Konijn', 'Anna gooit haar tutjes weg', 'Anna ruimt op', etc. De reeks werd ook in Denemarken, Frankrijk, Canada, Zwitserland, Zuid-Korea, Italië, Spanje, Amerika, China en Australi…Lees verder op Wikipedia