Boek
Nederlands

Hoe Tito zijn neus kwijtspeelt

+1
Hoe Tito zijn neus kwijtspeelt
×
Hoe Tito zijn neus kwijtspeelt Hoe Tito zijn neus kwijtspeelt

Hoe Tito zijn neus kwijtspeelt

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Tito de clown raakt tijdens een optreden zijn rode neus kwijt. In de neuzenwinkel hebben ze allerlei soorten neuzen, maar geen mooie rode. Durft Tito nu wel op te treden? Prentenboek met paginagrote kleurenillustraties. Vanaf ca. 3 jaar.
Titel
Hoe Tito zijn neus kwijtspeelt
Auteur
Guido Van Genechten
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2022
[24] p. : ill.
ISBN
9789044849257 (hardback)

Besprekingen

‘Hoe Tito zijn neus kwijtspeelt’ is het nieuwste boek van succesvol kinderboekenmaker Guido van Genechten. Het vierkante kartonboek meet zo’n 20 bij 20 centimeter, en heeft afgeronde hoeken. De pagina- en spreadgrote illustraties zijn in de herkenbare stijl van Van Genechten met grote kleurvlakken worden steeds vergezeld door enkele regels tekst, waarbij het puntje op Tito’s i een sterretje is. Clown Tito is de ster van Circus Rondo. Hij treedt elke dag op en maakt iedereen dan aan het lachen. Maar op een dag, wanneer hij met ballen jongleert, raakt hij zijn rode, ronde neus kwijt. Tito is erg verdrietig, en gaat in de stad op zoek naar een nieuwe neus. Maar daar vindt hij enkel vierkante neuzen, rechthoekige neuzen en neuzen in allerlei vreemde vormen. Tito is ten einde raad, maar gelukkig weet de circusdirecteur hem met bijzondere woorden te troosten. ‘Hoe Tito zijn neus kwijtspeelt’ is een aandoenlijk verhaal over verlies, onzekerheid, loslaten en durven zijn wie je bent. Geschikt …Lees verder

Over Guido Van Genechten

Guido Van Genechten (Mol, 19 augustus 1957) is een Vlaamse auteur en illustrator. Guido Van Genechten is wereldwijd bekend met zijn prentenboeken.

In 1995 verscheen In het donker het eerste in een inmiddels omvangrijke reeks prentenboeken voor peuters en kleuters. Het bekendste figuurtje door hem ontworpen is waarschijnlijk het konijntje met het slap oortje Rikki.

Guido Van Genechten studeerde typografie en werkte jarenlang in de grafische sector, waar hij vooral bezig was met lay-out en montage. Intussen volgde hij lessen tekenen, schilderen, grafiek en fotografie aan de kunstacademie van Mol.

Zijn prentenboeken verschenen in vele talen. In 2010 is zijn prentenboek Wiebelbillenboogie prentenboek van het jaar 2010 en staat centraal in de Nationale Voorleesdagen.

Bibliografie

Kijk je mee

  • Tamme beestjes (Clavis)
  • Wilde beestjes (Clavis)

Max