Boek
Nederlands

Rood vind ik het allermooist!

+1
Rood vind ik het allermooist!
×
Rood vind ik het allermooist! Rood vind ik het allermooist!

Rood vind ik het allermooist!

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Wandelend door een rode bloemenweide praat Rosa met roodborstje Robin over hun lievelingskleur rood. Een kanarie vertelt waarom hij geel zo prachtig vindt, en zo hebben alle dieren een andere lievelingskleur. Als de dieren bij de kat komen, wordt de hemel zwart. Prentenboek met kleurrijke tekeningen en glow-in-the-dark-pagina. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Kleuren, Natuur, Anders zijn
Extra onderwerp
prentenboeken
Titel
Rood vind ik het allermooist! / tekst en illustraties Annemie Berebrouckx
Auteur
Annemie Berebrouckx
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Klavertje vier, 2019
[36] p. : ill.
ISBN
9789403213903 (hardback)

Besprekingen

Wanneer Rosa met vogeltje Robin door een rode bloemenweide wandelt, vertelt het meisje dat ze rood de allermooiste kleur vindt. Een gele kanarie vraagt of Rosa hem niet mooi vindt, en laat zien waarom hij geel de mooiste kleur vindt. Een wandelende tak neemt hen mee naar een groene habitat, enzovoorts. Prentenboek op A4-formaat over kleuren met ingekaderde, sfeervolle waterverftekeningen over dubbele pagina's; hier en daar ondersteunen dynamische accenten in zwart de herkenbaarheid. De tekst bestaat uit enkele regels in de tegenwoordige tijdsvorm en dialogen die zich goed laten voorlezen. Zowel in tekst als beeld is er op subtiele manier gewerkt met herhaling en een cumulatieve opbouw; prettig voor een jonge kleuter om grip te krijgen op de wereld om hem heen. Ook de kleuren roze (Flamingo), oranje (Konijn, vanwege de wortels), paars (Vlinder), bruin (Marmot), wit (Zwaan) en blauw (Potvis) komen aan bod. Een zwarte kat toont hoe de schemering alle kleuren verandert in grijze tinten. V…Lees verder

Over Annemie Berebrouckx

Annemie Berebrouckx (24 juli 1970) is illustrator en auteur van kinderboeken en studeerde in 1991 af aan Sint Lucas Antwerpen in de richting Toegepaste grafiek & illustratie. Ze schrijft en illustreert vooral karton- en prentenboeken, boeken voor eerste lezers en educatieve uitgaven. Berebrouckx hoopt vooral dat haar verhalen kinderen laten genieten, maar hen tegelijkertijd ook sterker en weerbaarder maken.

Berebrouckx is vooral gekend als auteur en illustrator van de boeken over Jules. Haar eerste prentenboek De eend van Jules verscheen in 1998. Ondertussen zijn er al meer dan 55 boeken van Jules verschenen, net als spelletjes, puzzels, doeboeken en poppen. Jules speelt ook de hoofdrol in het taalontwikkelingsprogramma Dag Jules dat in 85 procent van de Vlaamse kleuterscholen gebruikt wordt.

In 2000 kreeg Berebrouckx een Boekenwelp voor De oma van Jules. Het boek prijkt, met 98 andere boeken, op de lijst "Het Mooiste Kinderboek Aller Ti…Lees verder op Wikipedia